Katil İsrail Rejimi Mahkûmiyet Süresi Sona Eren Filistinli Kadın Esiri Serbest Bıraktı

İşgal yönetimi dün (18 Eylül Pazar) 32 yaşındaki Kudüslü kadın esir Samiye Musa Meşhur Meşahira'yı 11 aylık mahkûmiyet süresini tamamlamasının ardından serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 1045 Tarih: 19 Eylul 2016 01:16
Katil İsrail Rejimi Mahkûmiyet Süresi Sona Eren Filistinli Kadın Esiri Serbest Bıraktı

Özgürlüğüne kavuşan kadın esirin Kudüs'ün güneydoğusundaki Cebel El-Mukebber Mahallesi sakinlerinden olduğu ifade edildi.

İşgal güçleri 18 Kasım 2015'te Meşahira'yı Eshel Cezaevi'ndeki eşini ziyarete gittiği sırada iki çocuğuyla birlikte gözaltına almış ve daha sonra çocukları serbest bırakarak Filistinli kadın esirin ailesine teslim etmişti.

Bi'r Es-Seba'daki işgal mahkemesi Meşahira'yı 11 ay hapis cezasına mahkûm ederken, HaSharon ve Damon cezaevlerinde tutulan Filistinli kadın esire cezaevindeki kocasına görüş sırasında gizlice cep telefonu ulaştırmaya çalışmak, işgal polisinin çalışmasını engellemek ve terör örgütüne yardım etmek gibi suçlamalar yöneltildi.

Kadın esir Samiye Musa Meşhur Meşahira'nın üç çocuk annesi olduğu,  kocası Fehmi Meşahira'nın 2002'den bu yana işgal zindanlarında tutulduğu ve 20 yıl hapse mahkûm olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar