Siyonist İşgal Güçleri El-Halil'de Filistinli Bir Genci Şehit Etti, Bir Diğerini Ağır Yaraladı

Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil kentinde bugün (19 Eylül Pazartesi) öğle saatlerinde işgal güçleri Filistinli bir genci şehit etti ve bir diğerini yaraladı.  

Görüntülenme: 996 Tarih: 19 Eylul 2016 00:19
Siyonist İşgal Güçleri El-Halil'de Filistinli Bir Genci Şehit Etti, Bir Diğerini Ağır Yaraladı

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İbrahim El-Halil Camii yakınlarında işgal askerlerinin ateş açması sonucu kimlikleri henüz öğrenilemeyen Filistinli bir gencin şehit olduğunu ve bir diğerinin de yaralandığını söyledi.

İşgalcilere ait 0404 internet sitesi, işgal askerlerinin İbrahim El-Halil Camii yakınlarında bıçaklama eylemi gerçekleştirmek isteyen Filistinli iki gence ateş açtığını ve gençlerin hayatlarını kaybettiklerini öne sürdü. Sitenin iddiası Filistinli kaynaklarca doğrulanmadı.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen site, olay sırasında bir işgal askerinin de hafif bir şekilde yaralandığını bildirdi.

İşgal polisi sözcüsü ise eylemci gençlerin El-Halil kenti sakinlerinden olduklarını, yaşlarının 17 ila 20 arasında olduğunu, gençlerden birinin hayatını kaybettiğini ve diğerinin ise ağır yaralı olduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin Filistin Kızılayı ilk yardım ekiplerinin gençlere ulaşmasına izin vermediği ve bölgede işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar