Ed-Dehişe Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalarda İki Siyonist Asker Yaralandı

İşgal güçlerinin bu sabah (20 Eylül Salı) erken saatlerde Beytlahim vilayetindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmalarda iki işgal askeri yaralandı.  

Görüntülenme: 962 Tarih: 20 Eylul 2016 14:18
Ed-Dehişe Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalarda İki Siyonist  Asker Yaralandı

İşgal ordusu sözcüsü, Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na düzenlenen baskın sırasında işgal askerlerine molotof ve taş yağdırıldığını, iki işgal askerinden birinin molotof isabet etmesi sonucu yaralandığını, diğerinin de yoğun gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi. Askerlerin tedavi için hastaneye kaldırıldıkları ifade edildi.

Bu arada, yerel kaynaklar, Filistinli iki gencin çatışmalar sırasında gerçek mermiyle ayaklarından yaralandıklarını, üçüncü bir gencin de plastik mermiyle yaralandığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal askerlerinin bir eve attıkları göz yaşartıcı bombadan çıkan gazdan altı kişilik ailenin tümünün etkilendiği ve boğulma tehlikesi geçirdiklerini söyledi.

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus kenti sakinlerinden iki genci gözaltına aldığı ve kentin güneyindeki köylerden bazılarının girişlerini kapattığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Nablus kentinden Ömer Eş-Şahşir'i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını, gözaltına alınan diğer gencin de Asker El-Cedid Mülteci Kampı sakinlerinden Muhammed Zureygi olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar