Hamas Üyesi Kadın Milletvekili:"İşgalciler İntifadanın Yeniden Alevlenmesinden Korkuyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi Filistinli kadın milletvekili Semira El-Halayıka, işgal güçlerinin son günlerde cinayetlerini ve yargısız infazlarını tırmandırmasının işgal askerlerinin yaşadıkları korkuyu yansıttığını söyledi.  

Görüntülenme: 1494 Tarih: 21 Eylul 2016 11:26
Hamas Üyesi Kadın Milletvekili:

Milletvekili El-Halayıka, işgalcilerin Kudüs İntifadası'nın işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik eylemlerde daha ileri bir aşamaya geçmesinden korktuğunu ifade etti.

Semira El-Halayıka, bugün (21 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Filistinli gençlerin kahramanca gerçekleştirdikleri eylemleri önleyebilecek ve güvenliği sağlayabilecek bir orduya sahip olduğunu söyleyerek işgal toplumunu rahatlatmaya çalıştığını belirtti.

İşgal rejiminin bıçaklar karşısında yenilen işgal ordusuna yeniden caydırıcılık kazandırmaya çalıştığını bildiren El-Halayıka, işgal askerlerinin korkudan gölgelerine ateş eder hale geldiklerine dikkat çekti.

İşgal güçlerinin yargısız infazları karşısında Filistin Yönetimi'nin duyarsızlığını da eleştiren El-Halayıka, "Direnişin sırtını koruyacak ve Filistin halkına yönelik daha çok cinayet işlenmesini engelleyecek resmi bir tavır ortaya konulmasını ümit ederdik" dedi.

Milletvekili El-Halayıka, Amerika'nın işgal rejimine yardımının Arap ülkelerinin Filistin halkına desteğinden çok daha büyük olduğuna işaret etti.

fiem

Yorumlar