Siyonist Rejim Kudüs'te Filistinlilere Ait 26 Evi Yıkmaya Hazırlanıyor

Kudüs'teki işgal belediyesi ekipleri ve işgal polisi, Kudüs'ün kuzeyindeki El-İseviyye beldesinde Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi çevre yolu hizasındaki 26 ev için yıkım kararı tebliğ etti. 

Görüntülenme: 1062 Tarih: 23 Eylul 2016 10:29
Siyonist Rejim Kudüs'te Filistinlilere Ait 26 Evi Yıkmaya Hazırlanıyor

El-İseviyye Takip Komitesi üyesi Muhammed Ebu'l-Hıms, Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yıkım kararı verilen binalardan bazılarının çok katlı ve eski binalar olduğunu, otuz yıl öncesinden bu yana ruhsatı bulunduğunu söyledi.

Ebu'l-Hıms, yıkım kararı verilen binalardan bazılarında sekiz ve bazılarında dört daire bulunduğunu ifade ederek, yıkım kararlarından bazılarının 5 Temmuz'da ve bazılarının da bu ayın başında alındığını bildirdi.

Yıkım kararı tebliğ edilen dairelerde toplam 250 kişinin yaşadığını belirten Ebu'l-Hıms, El-İseviyye halkının işgal belediyesi ve polisinin beldeyi kapatarak yaklaşık bir ay önce Kalendiya'da yaptığı gibi söz konusu binaları yıkmasından endişe duyduğunu dile getirdi.

İşgal güçlerinin ellerindeki haritalarla yıkım kararı verilen binalara yıkım kararlarını astığını ve binaların bir kez daha görüntülerini aldığını kaydeden Ebu'l-Hıms, işgal belediyesi yıkım ekiplerinin de yıkıma hazırlık olarak binalarda ölçüm yaptıklarını söyledi.

Filistinli aktivist, uluslararası kurumlara ve insan hakları örgütlerine seslenerek yıkımların engellenmesini istedi.

fiem

Yorumlar