Facebook Filistin Direnişini Destekleyen Hesapları Kapattı

Siyonist işgal rejiminden yana tavrını sürdüren Facebook idaresinin aralarından Hamas’ın Batı Yaka teşkilatına ait sitenin de bulunduğu Filistin direnişini destekleyen birçok siteye erişimi engellediği belirtildi.  

Görüntülenme: 1165 Tarih: 23 Eylul 2016 22:16
Facebook Filistin Direnişini Destekleyen Hesapları Kapattı

Filistin Enformasyon Merkezi’nin edindiği bilgiye göre Facebook idaresi son birkaç saat içinde Batı Yaka’da çoğunluğu İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a ait birçok sitenin yanında, Hamas’a yakın duran şahısların şahsi sitelerine erişimi engelledi. Bu siteler arasında onuncu kez kapatılanlar da var.

Hamas’a yakın siteleri karartan Facebook idaresi, En-Necah, Birzeit, Kudüs, El-Halil, Politeknik, Amerika, Kuduri, Beytlahim ve El-Ehliyye üniversiteleriyle Daru’l-Ulum Fakültesindeki İslami Kitle öğrenci gruplarına ait siteleri de kararttı.

Bununla yetinmeyen Facebook idaresi, bu siteleri yönetenlerle, buralarda aktif olarak çalışanların hesaplarını da bloke etti.

Facebook idaresi bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce de defalarca direnişi destekleyen siteleri ve site idarecilerinin hesaplarını kapatmıştı. Ancak bu kadar kapsamlı bir karartmaya girişmemişti. Uzmanlar, Facebook idaresinin bu kampanyasının, işgal rejimiyle Facebook idaresi arasında varılan anlaşma sonucu olduğunu ifade ettiler.

İşgal radyosunun verdiği habere göre birkaç gün önce işgal hükümeti bakanlarıyla Facebook üst düzey yetkilileri arasında Tel Aviv’de işbirliği için toplantı gerçekleşti. Toplantıda sosyal paylaşım sitelerinde terörü tahrik ve bunun engellenmesi konusu görüşüldü.

fiem

Yorumlar