Batı Yaka ve Gazze’de Yapılan Gösterilerde 4 Kişi Yaralandı

Cuma namazından sonra Gazze sınırında barışçıl gösteri yapan Filistinlilerin üzerine mermi yağdıran işgal güçleri ikisi ağır 4 kişiyi yaraladı.  

Görüntülenme: 784 Tarih: 24 Eylul 2016 08:51
Batı Yaka ve Gazze’de Yapılan Gösterilerde 4 Kişi Yaralandı

Kudüs intifadasına destek için dün  Gazze’nin Han Yunus şehrinin doğusunda yer alan El-Ferrahin bölgesiyle, El-Bureyc Mülteci Kampının doğusunda ve Gazze’nin doğu kesiminde yer alan Nahil Uz bölgesinde gösteri düzenleyip temas noktalarında işgal askerleriyle çatışan Filistinli gençlere ateş açan işgal güçleri ikisi ağır dört genci yaraladılar.

Batı Yaka’nın Kalkiliya şehrinin doğusunda yer alan Kefer Kadum beldesinde ırkçı ayrım duvarını protesto etmek ve 14 yıldır kapalı tutulan caddenin açılmasını talep etmek amacıyla yapılan ve yabancı aktivistlerin de iştirak tetiği gösteriye sert müdahale eden işgal güçleri birçok kişinin gazlardan etkilenmesine neden oldular.

Köydeki Halk Direniş Koordinatörü Murat Şetivi yaptığı açıklamada, silahlı işgal güçlerinin barışçıl gösteriye katılanlara göz yaşartıcı bomba yağdırması sonucu birkaç kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

İşgal askerlerinin yoğun şekilde attıkları gaz bombalarına Filistinli gençler taş ve Molotoflarla karşılık verdiler.

Köy topraklarını ırkçı ayırım duvarıyla ayıran işgal yönetimi, köy halkını toplu cezalandırmak için de köydeki ana caddeyi 14 yıl önce kapattı.

fiem

Yorumlar