Filistinli Esir Malik El-Kadı Ramallah’a Getirildi

Filistin Kızılay Teşkilatı kendisine bağlı yardım ekibinin idari cezayla haksız yere cezaevinde tutulmasını protesto etmek için başlattığı açlık grevinde 70 günü geride bırakan, taleplerinin kabul edilmesi üzerine de açlık grevine son veren Filistin esir Malik El-Kadı’yı İsrail’in Wolsfon Hastanesi'nden alıp Ramallah’taki hastaneye naklettiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 1146 Tarih: 24 Eylul 2016 11:20
Filistinli Esir Malik El-Kadı Ramallah’a Getirildi

Ramallah’taki El-İstişar El-Arabi Hastanesi sorumlusu Fethi Ebu Muğli yaptığı açıklamada, hastaneye gelmesi durumunda El-Kadı'yla yakından ilgilenmesi için bir sağlık ekibi hazırladıklarını söyledi.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında girdiği açlık grevinin uzun olması nedeniyle kalbinden ve ciğerlerinden rahatsız olan esirin hastanede gözetim altında olması gerekiyor.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı yaptığı açıklamada, ambulansla Ramallah’a getirilecek esirin iyileşinceye kadar yoğun bakım ünitesinde kalacağını belirtti.

Muhammed ve Mahmud El-Bülbül kardeşlerle birlikte açlık grevine başlayan Malik El-Kadı, Siyonist işgal rejimi yönetiminin idari cezalarını uzatmayacağını taahhüt etmesiyle açlık grevlerine son verdi.

fiem

Yorumlar