Sisi Rejimi Gazzeli Hacılara Zulmediyor

Filistin halkına ve özellikle de Gazzelilere karşı düşmanlığını gizlemeyen Mısır rejimi bu düşmanlığını kutsal topraklardan dönen Gazzeli hacılara karşı da gösteriyor.  

Görüntülenme: 1699 Tarih: 24 Eylul 2016 03:50
Sisi Rejimi Gazzeli Hacılara Zulmediyor

Allah’ın Evi’ni ziyaret eden Gazeli hacılar kendilerini dört gözle bekleyen ailelerine yaşadıkları manevi atmosferden, Arafat, Mina, Müzdelife ve Ka’be etrafında yaşadıkları duygulardan, döktükleri gözyaşlarından bahsedemiyorlar. Çünkü ülkelerine dönerken Mısır’da karşılaştıkları muamele yaşadıkları bütün güzellikleri neredeyse kendilerine unutturuyor.
Kahire Havaalanı’ndan Rafah Sınır Kapısı’na gelinceye kadar yaşadıkları sıkıntılar o güzel duygularını yok ediyor. 
Çektiği sıkıntıları Filistin Enformasyon Merkezi muhabiriyle paylaşan El-Hac Ebu Ahmed şunları söyledi: “Gece saat 22’den sabah saat 03’e kadar bizi Kahire Havaalanı’nda tuttular. Ardından bizi otobüslere bindirdiler. Bu kez saat 11’den saat 15’e kadar sebep göstermeksizin bizi araçların içinde tuttular. Aramızda yaşlı insanlar olduğu halde temel ihtiyaçlarımızı gidermemize bile izin vermediler.”
El-Hacce Hiyam Erzik (62) ise verdiği bilgide, haccın gayet iyi geçtiğini, ancak Mısır’a gelince sıkıntı çektiklerini, 72 saat boyunca uyuyamadıklarını söyledi.

fiem

Yorumlar