Meşal:"İsrail rahat. Çünkü Filistin davası ikinci plana itildi"(VİDEO)

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, hareketin yeni siyasi birimi başkanını gelecek yıl seçeceğini söyleyerek kendisinin eski başkan olarak kalacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1406 Tarih: 25 Eylul 2016 05:11
Meşal:

Meşal, dün akşam (24 Eylül Cumartesi) El-Cezire Araştırma Merkezi'nin düzenlediği programda bir grup entelektüelle bir araya geldi.

60 yaşındaki Halid Meşal, 1996'dan bu yana Hamas Siyasi Birimi Başkanlığı görevini yürütüyor. Meşal, hareket içi seçimlerde son olarak 2012'de aynı göreve seçilmişti.

Meşal, Hamas'ın Arap Baharı'ndan etkilendiğini ve aynı zamanda Arap Baharı'nı da etkilediğini ve baskılara karşı direnişte halklara ilham verdiğini söyledi.

Hamas'ın Arap Baharı'ndan önce 2006'da seçimleri kazandığına dikkat çeken Meşal, bunun Arap Baharı'nın öncü adımı olduğunu ve Hamas'ın da karşı devrime maruz kaldığını belirtti. Meşal ayrıca, Filistin direnişinin Arap Baharı öncesi ve sonrası durumuna değindi.

Siyasi ilişkilerini dikkatli bir şekilde yürüttüklerini kaydeden Meşal, çıkarlarıyla ilkeleri ters düştüğünde ilkelerini tercih ettiklerini vurguladı.

Arap Baharı karşıtı süreçte oldukça tehlikeli olguların ortaya çıktığına işaret eden Meşal, "İsrail rahat. Çünkü Filistin davası ikinci plana itildi" dedi.

Hamas lideri konuşmasında öz eleştiri de yaparak İslamcıların Arap Baharı sürecinde iki önemli hataya düştüklerini söyledi ve bu hataları, tecrübe eksikliği nedeniyle içinde bulundukları durum ile Arap Baharı'ndan zarar gören uluslararası ve bölgesel güçlerin ne yapacağını iyi okuyamamak, ülkedeki diğer gruplarla ortaklık kuramamak olarak özetledi.

FİEM

Yorumlar