İngiltere'de Gazze Ablukasını Kırma Filosuna Destek Gösterisi Düzenlendi

Filistin davasına destek veren örgütler, deniz yoluyla ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkan ve kadın aktivistleri taşıyan gemilere destek amacıyla Londra'daki Thames nehrinde tekneyle gösteri yaptı.  

Görüntülenme: 926 Tarih: 26 Eylul 2016 15:17
İngiltere'de Gazze Ablukasını Kırma Filosuna Destek Gösterisi Düzenlendi

Yaklaşık iki saat süren gösteriye katılanlar, uluslararası toplumdan ve hükümetlerinden Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kaldırması için işgal rejimine baskı uygulamalarını istedi.

Uluslararası Gazze Ablukasını Kırma Komitesi'nin Londra'daki sözcüsü Vyara Gylsen, dünyanın dört bir yanından kadınların birçok insani haktan mahrum bırakılan Gazze halkına destek için bir araya geldiğini söyledi.

Gylsen, "Kadın aktivistlerin oluşturduğu filoya katılamadık fakat bugün kalplerimizin onlarla olduğunu gösteriyoruz ve sağ-salim Gazze'ye ulaşmalarını diliyoruz" dedi.

"Savaşı Durdurun" Koalisyonu üyesi kadın aktivist Şadiye Edwards Daşti ise yaptığı konuşmada, İngiltere'de yaşayan aktivistler olarak İsrail ile silah ticaretine karşı çıkmaları gerektiğini belirterek, söz konusu ticaretle Filistin'de işlenen toplu cinayetlerin finanse edildiğini söyledi.

Gösteriye katılanlar Filistin bayrakları taşıyarak Filistinlilere özgürlük ve Gazze ablukasının kalkmasını isteyen sloganlar attı.

fiem

Yorumlar