Siyonist İsrail Şehit Yasir Hamdune'nin Naaşını Teslim Etti

İşgal yönetimi, tıbbi ihmal nedeniyle işgal zindanlarında kalp krizi geçirerek şehit olan esir Yasir Hamdune'nin naaşını bugün (26 Eylül Pazartesi) akşam saatlerinde El-Celeme askeri kontrol noktasında Filistinlilere teslim etti.  

Görüntülenme: 867 Tarih: 27 Eylul 2016 18:05
Siyonist İsrail Şehit Yasir Hamdune'nin Naaşını Teslim Etti

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, şehit Yasir Hamdune'nin yarın öğle namazının ardından doğum yeri olan Cenin'e bağlı Yabed beldesinde toprağa verileceğini açıkladı.

Heyet tarafından bugün yapılan açıklamada, işgal yönetiminin naaşın teslimini geciktirmesi nedeniyle cenaze töreninin yarına kaldığı belirtilerek, şehidin şanına yakışır bir cenaze töreni için hazırlık yapılması gerektiği ifade edildi.

Şehit Yasir Hamdune'ye bu sabah Tel Aviv'de yapılan otopside Filistinli esirin kalp kaslarında büyüme meydana geldiğinin anlaşıldığı bildirildi.

İşgal mahkemesinin kararı doğrultusunda Hamdune'ye yapılan otopsiye Filistinli doktorlar Eşref El-Kadı ve Reyyan Ali ile avukatlar Iyad Misk ve Kerim Acve'nin de katıldığı belirtildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Filistinli esir Yasir Hamdune'nin işgal zindanlarında sistematik bir şekilde uygulanan tıbbi ihmale maruz kaldığını söyledi.

fiem

Yorumlar