Kudüslü Imad Evini Kendi Elleriyle Yıkmak Zorunda Kaldı

Kudüs kentinin kuzeyindeki Beyt Hanina beldesi sakinlerinden Imad Cabir, işgal yönetimin yıkması halinde ödemesi gereken 70 bin şikeli ödememek için evini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı.  

Görüntülenme: 1078 Tarih: 29 Eylul 2016 23:02
Kudüslü Imad Evini Kendi Elleriyle Yıkmak Zorunda Kaldı

Kudüslü Imad Cabir, ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle işgal yönetiminin verdiği yıkım kararını yerine getirmek üzere bu sabah (28 Eylül Çarşamba) evini yıkmaya başladı.

Yıkım bedeli olarak 70 bin şikel ödememek için evini kendi elleriyle yıktığını belirten Cabir, söz konusu meblağı ödeme imkânının olmadığını söyledi.

70 metrekare genişliğindeki evini bu sabah yıkmak için bir hafta önce boşalttığını bildiren Cabir, herhangi bir cezaya maruz kalmamak için işgal belediyesine evini yıktığını bildirdiğini ifade etti.

Kudüs kenti Es-Sevri Mahallesinde bu hafta başı Filistinlilere ait bir bakkal dükkânı, Et-Tur köyünde dört ev ve kentin doğusunda da bir okulun bir bölümü işgalciler tarafından yıkıldı.

Yahudi yerleşimi uzmanı Filistinli araştırmacı Ahmed Sableben, işgal yönetiminin yılbaşından bu yana 175 ev ve işyerini yıktığını açıkladı.

fiem

Yorumlar