Dubai'nin Eski Polis Şefi Siyonist İsrail'i Savundu

Dubai'nin eski polis şefi Dahi Halfan Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda İsrail’i ve Yahudileri savundu. 

Görüntülenme: 1234 Tarih: 29 Eylul 2016 19:40
Dubai'nin Eski Polis Şefi Siyonist İsrail'i Savundu

Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı bir emirlik olan Dubai'nin eski polis şefi Dahi Halfan Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda İsrail’i ve Yahudileri savundu. Yahudilerin de kendilerine ait bir devlet kurma hakkına sahip olduklarını ifade eden Halfan, kendi ifadesiyle bu “zavallı devlete”, yaşayabilecekleri bir devlet verilmesi talebinde bulundu. İsrail’in Filistin topraklarını işgalini reddeden Arapları eleştiren Halfan “Araplar 22 devlete sahipler... Niçin İsrail’e bir tanesini vermesinler ki?” ifadelerini kullandı. Halfan İsrail’deki günahkarların sonuncusunun Netenyahu olduğunu, onun gidişiyle birlikte Beni İsrail’in akıllılarının başa geçeceğini ve böylece dünya barışının da sağlanabileceğini söyledi.

Rasulullah(sav)’ın da Yahudi bir komşusunun olduğunu ve ona insani bir şekilde muamele ettiğini söyleyen Halfan sözlerinin devamında Yahudilerin yalnızca kendilerine ait bir devlet isteyen zavallılar olduğunu belirtti. “Onlar Amerika’ya, Japonya’ya, Rusya’ya değil, Arap topraklarına aitler... Ataları Arap topraklarında yaşadı” diyen Halfan “eğer 23 devletten bir tanesini Yahudilere vermiyorsanız asıl şeytan sizsiniz” şeklinde konuştu.

“Ben Mahmud Abbas ve beraberindeki Filistin halkının “Arap İsrail”in bir parçası olmaya razı geleceklerini düşünüyorum” diyen Halfan Yahudilerin Hz. İbrahim zamanından beri bu topraklarda yaşadıklarının bilinmesine rağmen niçin bu gerçeğin kabul edilmediğini sorguladı.

İsrail’in hala işgalci olarak tanınmasını eleştiren Halfan “Bütün Filistin bizim değil, sadece 1948’de belirlenen topraklar Filistin’in” ifadelerini kullandı. Halfan onların bu topraklarda hak sahibi olduklarının reddedilmesinden ve İsrail’in yok edilmekle tehdit edilmesinden yana rahatsız olduğunu dile getirdi.

“Asıl musibetin” Yahudilerin okullarda öğrencilere Arapları düşman olarak tanıtırken, Arapların da Yahudileri düşman olarak tanıtması olduğunu ifade eden Halfan, bunun ortak bir hata olduğunu söyledi.

Yahudilerin “ikili devlet çözümü”nü reddetmesinin hem Araplara hem de Yahudilere hizmet ettiğini belirten Halfan kendisinin de bu çözümü desteklemediğini, çünkü bunun sağlanması halinde zorunlu olarak İsrail’in devlet başkanının Filistinli olacağını ifade etti.

Dahi Halfan Arap ve Yahudilerin ortak bir devlette birbirlerine karışmalarının daha iyi bir çözüm olacağını iddia etti.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar