Hamas Sözcüsü : "Peres İşlediği Suçlardan Dünyada Yargılanamadan Öldü"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi eski cumhurbaşkanlarından Şimon Peres'in insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanamadan hayatını kaybettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1269 Tarih: 29 Eylul 2016 04:05
Hamas Sözcüsü :

Hamas Hareketi sözcülerinden Hazım Kasım, işgal rejimi kurucularından Peres'in ölümü üzerine yaptığı yorumda, işgal rejimi liderlerinden hiç birinin dünyada da yargılanmaktan kurtulmaması için bir an önce haklarında dava açılmasını istedi.

Kasım, Peres'in işgal rejimi kurucularından olduğunu ve milyonlarca Filistinlinin topraklarını terk edip başka yerlere göç etmek zorunda kalmalarından sorumlu olduğunu belirtti.

Şimon Peres'in Filistin halkının hafızasında katliamlarla birlikte yer aldığını kaydeden Kasım, Peres'in El-Aksa İntifadası sırasında Filistin halkına yönelik saldırılar ve cinayetler gerçekleştiren işgal hükümetinde yer aldığını hatırlattı.

Hamas sözcüsü, Peres'in işgal rejimi cumhurbaşkanı olduğu dönemde işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı savunduğunu ve Kana Katliamında da ellerine Arap kanı bulaştığını ifade etti.

fiem

Yorumlar