Mahmud Zahhar'dan İntifada Açıklaması

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Mahmut Ez-Zehhar, mübarek intifadanın bir direniş aşaması olduğunu belirterek Allah’ın izniyle yakında meyve vereceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1486 Tarih: 01 Ekim 2016 04:22
Mahmud Zahhar'dan İntifada Açıklaması

Hamas hareketinin intifadanın yıldönümü münasebetiyle Kudüs halkına destek için Gazze’nin batısında “Atını Eyerle” ismiyle düzenlediği etkinlikte konuşan Hamas lideri Ez-Zehhar Hamas’ın
 
Filistin topraklarından asla ödün vermeyeceğini belirterek “bizim aramızda Filistin halkının hak ve hukukundan taviz verecek biri yoktur” dedi.
 
Mescidi Aksa’nın Filistin halkının medeniyet hazinesi ve bitmeyen enerjisi olduğunu hatırlatan Ez-Zehhar “Daha önceki Aksa İntifadası Şaron’un Aksa’ya girmesini engelledi. Aksa içinde cani
 
işgal rejimini taş ve bıçaklarla sarsan adamlar vardır” ifadesini kullandı.
 
Filistin halkı, Siyonist işgal rejimi liderlerinden Ariel Şaron’un Mescidi Aksa’yı basıp kirletmesine tepki olarak başlatılan intifadanın on altıncı yıldönümünü anıyor. 
 
Hamas lideri yaptığı konuşmada, intifadanın insanların en büyük devlet dedikleri rejimin kafasını kırmayı başardığını söyledi.
 
Ez-Zehhar ayrıca, Hamas hareketinin düşmanla her türlü sözde barış planını reddettiğini belirterek, hareketinin denizden nehre kadar bütün toprakları özgürleştirmekte ısrar ettiğini dile getirdi. 
fiem

Yorumlar