Hamas: İntifada Durmayacak

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs intifadasının yakılan meşalesinin yanık olarak kalacağını, işgalciyi Kudüs, Batı Yaka ve bütün Filistin topraklarından silip süpürmeden durmayacağını; baskı, terör ve kuşatmanın bu halkı asla korkutamayacağını ifade etti.  

Görüntülenme: 1575 Tarih: 01 Ekim 2016 05:04
Hamas: İntifada Durmayacak

İntifadanın yıldönümü münasebetiyle bugün (30 Eylül Cuma) basın açıklaması yapan Hamas, işgal rejimini tanımayacağını bir kez daha vurguladı.

Hamas açıklamasında hem kendilerinin hem de Filistin halkının işgalciyi defetmek ve gasp edilen hakkı geri almak için direnme hakkına sahip olduklarını kaydetti.

Kadın ve erkek şehitlerin ruhlarını selamlayan Hamas “Onlar, halklarına baskı yapmakla uğraşan aciz yöneticilere sahip ümmetin iftiharıdır. Onlar, Allah’ın zafer ve yeryüzünde iktidar sözünü verdiği Allah’ın muzaffer askerleridir” ifadesini kullandı.

Hamas açıklamasında Oslo yönetimiyle işgal rejimi arasında devam eden güvenlik koordinasyonunu kınadığı gibi, Mahmud Abbas’ın cani Peres’in cenaze törenine iştirak etmesini de kınadı.

Mücahitlerin intifada fitilini ateşledikleri Itamar eylemine de değinen Hamas, mücahitlerin Ekim ayında yaptıkları bu eylemle Siyonist askerlerle Yahudi yerleşimcilere Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölme düşüncesinde vazgeçmeleri için güçlü bir mesaj verdiklerini ifade etti.

Hamas yaptığı açıklamanın devamında Mescidi Aksa ile ilgili tavrını bir kez daha hatırlatarak “Mescidi Aksa ve Kudüs kirlenmeyi ve bölünmeyi asla kabul etmez. Siyonist gaspçıların kirli ayak izlerini ancak kan temizler. Filistin halkının Batı Yaka, Kudüs, Gazze ve 1948 topraklarında gösterdikleri fedakârlıklar en güzel kahramanlık tablolarıdır” dedi.

fiem

Yorumlar