Itamar Eylemi Ekim 2015 Tarihinde Başlayan Kudüs İntifadasının İlk Kıvılcımı Oldu

Siyonistlere yönelik yapılan Itamar eylemi, Filistinli gençlerin Ekim 2015 tarihinde başlattığı Kudüs İntifadasının kıvılcımı oldu.  

Görüntülenme: 977 Tarih: 01 Ekim 2016 03:08
Itamar Eylemi Ekim 2015 Tarihinde Başlayan Kudüs İntifadasının İlk Kıvılcımı Oldu

Siyonistlerin kullandığı araca yönelik eylem yapan direnişçiler aracın içinde bulunan iki Siyonist yerleşimciyi öldürürken, araçta bulunan çocuklara ilişmediler.

Itamar eylemi olarak bilinen bu eylemin ardından işgal askerleriyle, yerleşimcilere yönelik bıçaklı, araçlı, taşlı ve silahlı eylemler artmaya başlarken, işgal rejiminin tehdit, baskı ve infazlarla bunu durdurma çabaları başarısız kaldı.

Bir yılı geride bırakan intifada bireysel eylemlerle devam ederken, uzmanlar ve gözlemciler işgal askerlerini ve yerleşimcileri bezdiren, korkutan ve psikolojilerini alt üst eden bıçaklı eylemlerin uzun bir süre daha devam edeceğini ifade ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi tarafından hazırlanan kısa filmde, Itamar eylemini yapan direniş hücresi yer alıyor. Eylemden sonra deşifre olan beş kişilik hücre mensuplarından her birine ikişer müebbet ve 30'ar yıl hapis cezası verildi.

fiem

Yorumlar