Fetih Öğrenci Grubu Mahmud Abbas'ın İstifa Etmesini İstedi

Birzeit Üniversitesi'ndeki Fetih üyesi öğrenciler, işgal rejimi eski cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze törenine katılan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın istifa etmesini ve Filistin halkından özür dilemesini istedi.  

Görüntülenme: 1096 Tarih: 02 Ekim 2016 11:43
Fetih Öğrenci Grubu Mahmud Abbas'ın İstifa Etmesini İstedi

Fetih öğrenci grubu, dün (1 Ekim Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Abbas'ın ve beraberindeki heyetin Kudüs'te yapılan cenaze törenine katılmasının Filistin halkına hakaret olduğunu söyledi.

Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi'nde faaliyet gösteren öğrenci grubu, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yaptığının bir tür hainlik olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Fetih lideri de olan Abbas'ın hareketin düsturuna aykırı davrandığını ve hareketin iç tüzüğünün bu gibi durumlarda hareketten atılmayı gerektirdiğini belirten öğrenci grubu, Filistin Kurtuluş Örgütü'nden de Abbas'ı hesaba çekmesini istedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın beraberinde bir heyetle birlikte Peres'in Kudüs'teki cenaze törenine katılması Filistin halkı ve Filistinli gruplar tarafından tepkiyle karşılandı.

fiem

Yorumlar