HAMAS'TAN İRAN AÇIKLAMASI (VİDEO)

Rıdvan, İran'ın Filistin Direnişi'ne verdiği desteğinin sürmesine ihtiyaç duyduklarının altını çizerek Tahran'la ilişkilerin kopmadığını, Hamas'ın İran'la ilişkileri sürdürmek istediğini belirtti. 

Görüntülenme: 1895 Tarih: 04 Ekim 2016 02:19
HAMAS'TAN İRAN AÇIKLAMASI (VİDEO)

İslami Direniş Hareketi Hamas, İsmail Rıdvan liderliğinde bir heyetle Lübnan'a ziyaret gerçekleştirdi. 
 
İsmail Rıdvan, ziyaretin Kudüs İntifadası'nın bir yılı doldurması münasebetiyle gerçekleştiğini, ziyaret kapsamında direniş medyasına Kudüs İntifadası ve Hamas ile ilgili bilgilendirmede bulunarak destek taleplerini iletmek istediklerini ifade etti.
 
Bu amaçla Lübnan merkezli El-Meyadin Televizyonuna konuşan Rıdvan, Hamas iç seçimleri ve bölgesel siyaset hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Lübnan kulislerinde çıkan haberlerde, hareketin Hizbullah'a bir ziyaret gerçekleştirdiği de belirtildi.
 
Hamas'ın İran ile ilişkilerinde herhangi bir kesinti olmadığını söyleyen Rıdvan, Hamas yönetiminden bir heyetin Doha'daki Suudi Arabistan büyükelçiliğine ziyaretinin de Riyad ile ilişkileri geliştirmek için gerçekleştiğini söyledi.
 
Rıdvan, İran'ın Filistin Direnişi'ne verdiği desteğinin sürmesine ihtiyaç duyduklarının altını çizerek Tahran'la ilişkilerin kopmadığını, Hamas'ın İran'la ilişkileri sürdürmek istediğini belirtti.
 
Hamas'tan bir heyetin Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Suud büyükelçiliğine gerçekleştirdiği ziyaret hakkında da konuşan Rıdvan, Hamas'ın tüm Arap ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesini önemsediğini ve Suud elçiliğine ziyaretin de bu amaç doğrultusunda gerçekleştiğini kaydetti. Rıdvan, Hamas'ın hiçbir eksene dahil olmadığını vurguladı. 
 
İhvan-ı Müslimin ile ilgili bir soru sorulması üzerine ise Rıdvan, Hamas'ın yönetim ve yapılanma olarak İhvan-ı Müslimin'e bağlı olmadığını belirtti. 
 
Rıdvan, Hamas iç seçimleri ile ilgili Musa Ebu Merzuk ve İsmail Heniyye'nin aday olduğuna ilişkin iddiaları da yalanlayarak henüz herhangi bir adaylık bulunmadığını söyledi. Rıdvan, Katar ve Türkiye'nin Hamas iç seçimlerine müdahale ettiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını, seçimlerde bölgesel ve harici aktörlerin söz sahibi olmadığını söyledi.
 
Kassam'ın seçimlerle ilgili tavrı hakkındaki soruya ise Rıdvan: "Hareketin içinde güç merkezleri yok" cevabını verdi.
 
Rıdvan, Mısır'ın kendilerinden Sina'da IŞİD'e karşı savaşmalarını talep ettiği yönündeki iddiaları da yalanlayarak, Mısır'ın Hamas ve Fetih arasındaki 'barış' için kilit rol oynadığını söyledi. Fetih ve Filistin iç barışına değinen Rıdvan, Halid Meşal'in Fetih ile barışılmasını istediğini ancak şuan ikili bir görüşmenin mümkün olmadığını ifade etti. Rıdvan Hamas'ın yalnızca Fetih'le değil Filistin dahilindeki bütün gruplar arasında barıştan yana olduklarının altını çizdi.
 
Hamas lideri röportajda ayrıca Kudüs İntifadası'na ve Filistin direnişine destek çağrısını yineledi.
 

 

 

 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar