Siyonist Güçler Batı Yaka ve Kudüs'te Sekiz Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (5 Ekim Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında sekiz Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1285 Tarih: 05 Ekim 2016 00:42
Siyonist Güçler Batı Yaka ve Kudüs'te Sekiz Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, dün gece işgal güçleri tarafından aranan yedi kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan üçünün işgal ordusuna ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş faaliyetlerine katılmakla suçlandığını açıkladı.

Bildiride, İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi bir aktivistin Nablus kentinde ve bir diğerinin de Beytlahim yakınlarındaki Ayide Mülteci Kampı'nda gözaltına alındığı ifade edildi.

Bildiride ayrıca El-Halil'e bağlı Beyt Ummer beldesinden üç kişinin, Surif beldesinden de Hamas üyesi iki aktivistin gözaltına alındığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin ayrıca Nablus kentinde henüz kimliği öğrenilemeyen bir genci gözaltına aldığını bildirdi.

 Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin bu sabah Kudüs'e bağlı Silvan beldesine baskın düzenlediğini ve 25 yaşındaki Muhammed Musa El-Abbasi'yi evine baskın yaparak gözaltına aldığını söyledi.

İşgal ordusu, intifadanın başladığı Ekim 2015'ten bu yana 1963'ü çocuk ve 229'u kadın yaklaşık 8000 Filistinliyi gözaltına aldı.   

fiem

Yorumlar