Filistinliler Siyonist İşgal Güçlerinin Zeytune Gemisine El Koymasını Kınadı

Filistinli gruplar, Filistin Parlamentosu Başkanlığı ve Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal güçlerinin ablukayı kırmak amacıyla Gazze'ye doğru yol alan Zeytune gemisini engellemesini kınadı.  

Görüntülenme: 954 Tarih: 06 Ekim 2016 13:19
Filistinliler Siyonist İşgal Güçlerinin Zeytune Gemisine El Koymasını Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Faysal Ebu Şehla, İslami ve milli grupların bu sabah (6 Ekim Perşembe) Gazze Limanında düzenlediği protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi'ne abluka uyguladığı ve ablukayı kırma girişimlerini engellediği için uluslararası toplumun işgal rejimini hesaba çekmesi gerektiğini söyledi.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr da yaptığı açıklamada, ablukayı kırmak amacıyla Gazze'ye gelmekte olan Zeytune gemisinin engellenmesinden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirterek, işgal güçlerinin yaptığının korsanlık olduğuna dikkat çekti.

Avrupalı kadın aktivistlerin Zeytune gemisiyle Gazze'ye doğru yola çıkmasını öven Bahr, uluslararası toplumun Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka karşısındaki sessizliğini de eleştirdi.

Gazze'deki Filistin Dışişleri Bakanlığı da işgal güçlerinin Zeytune gemisine müdahalesini kınayarak, müdahalenin işgal ordusunun sistematik terörünün bir parçası olduğunu kaydetti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili bugün yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal güçlerinin Zeytune gemisine müdahalesinin özgür insanları korkutamayacağını, gayri insani ve gayri ahlaki ablukanın kırılması için çabaların süreceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar