Suud, Siyonist İsrail Basınına Uyguladığı Yasağı Kaldırdı

Suudi Arabistan, İsrail basınına uyguladığı yasağı kaldırdı. 

Görüntülenme: 1043 Tarih: 07 Ekim 2016 23:14
Suud, Siyonist İsrail Basınına Uyguladığı Yasağı Kaldırdı

Siyonist rejim yayın organlarından Jerusalem Post Gazetesi, Suudi Arabistan'ın İsrail basınına uyguladığı sansürü kaldırdığını bildirdi.
 
Suudi Arabistan ve Siyonist işgal rejimi İsrail arasındaki karşılıklı ziyaretler ve siyasi temasların artması iki ülke arasındaki ilişkilerin normelleşmesine de etki ediyor.
 
Son olarak Suud rejiminden gelen siyonist medyaya uygulanan sansürün kaldırılması hamlesi de İsrail medyasında kendisine geniş yer buldu.
 
Siyonist basında Suud'un bu hamlesi, 'ilişkilerin normalleşmesi için' bir adım olarak nitelendirilirken. Bu hamle, Netanyahu'nun Eylül ayındaki BM konuşmasının ardından 'ilişkilerin normalleşme'sinin en belirgin göstergelerinden birisi olduğu belirtildi.
 
Netanyahu, Eylül ayında BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Arap devletlerinin artık İsrail'i düşman olarak görmediğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
 
"İslami terörizm, Ortadoğu'da yeni bir ortaklık oluşturdu. Çünkü birçok Sünni Arap ülkesi, İran'ın saldırganlığının ve radikal Şii uzantılarının Sünni radikalizmle birlikte kendileri için temel bir tehdit unsuru oluşturduğunu anladı. Bunun sonucu olarak da (Arap ülkeleri) İsrail'le olan ilişkilerini gözden geçirerek, İsrail'in kendilerinin düşmanı değil ortak düşmana karşı müttefik olduğunu anladılar. Ben bunun işbirliği ve hatta barış için bir imkan sunduğuna inanıyorum."
İSLAMİANALİZ

Yorumlar