Siyonist Güçler Gazze Sularında İki Balıkçıyı Esir Aldı

Siyonist işgal güçleri dün sabah Gazze bölgesinin, Gazze şehri açıklarında balık avına çıkan Filistinli iki balıkçıyı sahile çok yakın bir bölgede esir aldıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 1460 Tarih: 08 Ekim 2016 02:20
Siyonist Güçler Gazze Sularında İki Balıkçıyı Esir Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Muhammed ve Mahmud Es-Saidi isimli iki balıkçının teknesine Gazze şehrinin kuzeyinde yer alan Sudaniye körfezi yakınlarında bulunduğu sırada işgalcilerin deniz güçleri tarafından saldırı düzenlendi.

Muhabirimizin verdiği bilgilere göre işgal rejiminin deniz güçleri daha sonra iki balıkçının teknelerine yanaşarak teknelerine el koydu, kendilerini de tutukladı ve sorgulama amacıyla bilinmeyen bir yere götürdüler. 

İşgal devletiyle imzalanan ateşkes anlaşmasında Filistinli balıkçıların 6 mile kadar mesafede avlanmalarına izin verilmesine rağmen işgal güçleri zaman zaman izin verilen alanda da saldırılar düzenliyor ve bazen teknelerine el koyuyor, kendilerini de gözaltına alıyorlar. Bu yolla rahat bir şekilde balık avlamalarına fırsat vermemeye çalışıyorlar. 

fiem

Yorumlar