Siyonist Rejim Bir Yılda 250 Kişiyi Sosyal Paylaşım Mesajları Nedeniyle Tutukladı

Filistinli Esir Araştırmaları Merkezi sözcüsü Riyad El-Eşkar, Siyonist işgal rejiminin bir yıllık intifada sürecinde intifadayı söndürmek için geniş çaplı ve gelişi güzel tutuklamalarda bulunduğunu belirterek, işgalcilerin çoğu kez bahane uydurduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1300 Tarih: 08 Ekim 2016 03:49
Siyonist Rejim Bir Yılda 250 Kişiyi Sosyal Paylaşım Mesajları Nedeniyle Tutukladı

El-Eşkar bugün (8 Ekim Cumartesi) yaptığı açıklamada, işgalcinin daha önceki yılların aksine sosyal medyadaki mesajları da tutuklama bahanesi yaptığına ve dikkat çekti.

El-Eşkar yaptığı açıklamanın devamında “Bir yıllık intifada sürecinde Facebook üzerinden halkı tahrik ettikleri iddiasıyla tutuklananların sayısı 250’ye ulaştı. Bunlar arasında kadın ve çocuklar da var. Bazılarına idari cezalar verilirken, bazılarına işgal mahkemeleri tarafından cezalar verildi. Sosyal medyada intifadayı desteklediği ve işgale karşı tahriklerde bulunduğu için tutuklanan ve 6 ay zindanda kaldıktan sonra serbest kalan gazeteci Semah Duveyk onlarca kişiden sadece biri” dedi.

Esirlerin durumunu takip eden El-Eşkar, işgalcilerin Filistin toplumunda oldukça basit ve sade kelimeleri bile tahrik içerikli kelimeler kabul ettiğine dikkat çekerek, işgal güçlerinin intifada, şehit, direniş ve özgürlük gibi kavramları bu bağlamda ele aldığını, tutukladığı kişilere bu kavramları sorduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar