Filistinli Gruplardan Kudüs Eylemine Destek

Filistinli grupların temsilcileri, Kudüs'te gerçekleştirilen son eylemi değerlendirerek, Kudüs İntifadası'nın devam etmesi ve intifadaya halk desteğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1179 Tarih: 10 Ekim 2016 05:47
Filistinli Gruplardan Kudüs Eylemine Destek

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Han Yunus'un doğusundaki Beni Süheyla beldesinde dün akşam (9 Ekim Pazar) düzenlediği toplantıya katılan grup temsilcileri, intifadanın daha etkin hale getirilmesini istedi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs eyleminin intifadanın devam ettiğini ve işgalcinin intifadayı bastırma girişimlerinin başarılı olamayacağını gösterdiğini söyledi.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş da Kudüs İntifadası'nın Batı Yaka'da gündeme getirilen çözümlerin kabul edilemez olduğunu ispat edeceğini belirtti.

El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal de intifadanın daha etkili bir şekilde devam etmesi için her türlü desteğin verilmesini istedi.

Halk Cephesi Merkez Kurulu üyesi Hani Es-Sevabite de konuşmasında intifadanın birinci yılını geride bıraktığını ve işgalcileri Filistin topraklarından çıkarmanın tek yolunun silahlı direniş olduğunu dile getirdi.

fiem

Yorumlar