Gasıp İsrail Kassam Üyesi Esirin Evini Yıktı

İsrail bu sabah erken saatlerde El-Kassam Tugayları üyesi esir Emced Aliyevi'nin Nablus kenti Hılletu'l-Eyman Mahallesi'ndeki evini yıktı. 

Görüntülenme: 2023 Tarih: 11 Ekim 2016 08:00
Gasıp İsrail Kassam Üyesi Esirin Evini Yıktı

Esir Aliyevi, Itamar Yahudi Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirilen, iki yerleşimcinin öldüğü ve İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın üstlendiği eyleme katılmakla suçlanarak gözaltına alınmıştı.

Görgü tanıkları işgal güçlerinin Nablus kentine baskın düzenlediğini ve kentin çeşitli bölgelerine konuşlandığını, yüksek rütbeli subaylar eşliğinde kalabalık bir grubun da Hılletu'l-İman Mahallesi'ne baskın düzenlediğini, esir Aliyevi'nin ailesinin yaşadığı binayı kuşatarak bina sakinlerini bir yerde topladığını söyledi.

Esirin ailesine ait evin apartman dairesi olduğu için patlayıcı yerleştirilerek havaya uçurulmadığı, işgal askerlerinin yanlarında getirdikleri aletlerle dairenin iç duvarlarını yıktıkları bildirildi.

Yaklaşık üç saat süren yıkım işleminin ardından işgal güçlerinin bölgeden ayrıldığı, bu arada evlerin çatılarına ve teraslarına çıkan Filistinlilerin yüksek sesle tekbir getirerek yıkımı protesto ettikleri belirtildi.

Bu arada işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı ve bir gencin plastik mermiyle yaralandığı, bir kadının da işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.

İşgal mahkemesi geçen hafta ailenin yıkım kararına itirazını reddetmiş ve esirin ailesine ait evin yıkımına yeşil ışık yakmıştı.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar