Siyonist Güçler İbrahim El-Halil Camii'ni Tüm Gün Kapattı

İşgal güçleri El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'ni dün Yahudi bayram günleri bahanesiyle Müslümanlara tamamen kapattı ve camide namaz kılınmasına izin vermedi.  

Görüntülenme: 1062 Tarih: 13 Ekim 2016 12:55
Siyonist Güçler İbrahim El-Halil Camii'ni Tüm Gün Kapattı

El-Halil'deki Vakıflar Dairesi Müdürü İsmail Ebu'l-Halave, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin İbrahim El-Halil Camii'ni Yahudi bayramı bahanesiyle dün akşamdan bugün akşama kadar kapattığını söyledi.

İbrahim El-Halil Camii'nin bu ay dördüncü kez Müslümanlara kapatıldığını belirten Ebu'l-Halave, daha önce bu ayın 3'ü, 4'ü ve 6'sında da kapatıldığını, 18'inde ve 19'unda da kapatılacağının Vakıflar Dairesi'ne bildirildiğini ifade etti.

İbrahim El-Halil Camii Müdürü Şeyh Hıfzı Ebu Sinine de Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada caminin kapatıldığı günlerde Müslümanların camiye ulaşmalarının ve ezan okunmasının engellendiğini söyledi.

Söz konusu günlerde caminin tamamının Yahudilere açıldığına dikkat çeken Ebu Sinine, İbrahim El-Halil Camii'nin bir ayda 50 ila 70 vakit arasında kapatıldığını açıkladı.

fiem

Yorumlar