Gazze'de Toplanan Filistin Parlamentosu 11'inci Hükümetin Göreve Dönmesini Tavsiye Etti

Gazze'deki Filistin Parlamentosu mevcut hükümetin Gazze Şeridi'ni ihmal ettiğine dikkat çekerek 11'inci hükümetin Gazze Şeridi'nde yeniden göreve dönmesi tavsiyesinde bulundu.  

Görüntülenme: 1682 Tarih: 13 Ekim 2016 18:24
Gazze'de Toplanan Filistin Parlamentosu 11'inci Hükümetin Göreve Dönmesini Tavsiye Etti

Filistin Parlamentosu Gazze'deki binasında gerçekleştirdiği özel oturumda, Ramallah'taki Yüksek Adalet Mahkemesi'nin Gazze Şeridi'nde yapılacak yerel seçimlerin iptali kararının hukuki boyutlarını ele aldı.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, parlamentonun yerel seçimleri en çok destekleyenlerin başında geldiğini hatırlattı.

Filistin Parlamentosu'nun yerel seçimlere Filistin evinin yeniden düzenlenmesi ve Filistinli gruplar arasında ilişkileri belirleyecek yeni esasların tesisi, Filistin demokrasisine yeniden itibar kazandırma ve bölünmüşlük halini sona erdirerek uzlaşıyı sağlama yolunda önemli bir adım gözüyle baktığını kaydeden Bahr, Batı Yaka'ya hakim olan güvenlik ve polisiye ortamının, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Hamas'ın desteklediği adaylara baskılarının Filistin halkının yerel seçimler hakkındaki ümitlerini boşa çıkardığını söyledi.

Bahr, Fetih Hareketi'nin seçimleri kaybetmekten korktuğunu ve hedefine ulaşmak için Yüksek Adalet Mahkemesi'ni kullandığını ifade etti.

Filistin Parlamentosu Hukuk Komitesi Başkanı Muhammed Ferec El-Gül de komitenin konuyla ilgili raporunu okudu. Raporda, Yüksek Adalet Mahkemesi'nin 3 Ekim'de verdiği kararın hukuki olarak geçersiz olduğu vurgulandı.

Komite ayrıca, 11'inci Filistin hükümetinin Gazze Şeridi'nde yeniden göreve dönmesi tavsiyesinde bulundu.

fiem

Yorumlar