İbrahim Kalın'dan Büyükelçilerle İlgili Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İsrail'le normalleşme süreci kapsamında, büyükelçilerin bir hafta, 10 gün içerisinde karşılıklı olarak atanabileceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1215 Tarih: 14 Ekim 2016 00:58
İbrahim Kalın'dan Büyükelçilerle İlgili Açıklama

İsrail'le, Mavi Marmara krizi sonrası karşılıklı çekilen büyükelçilerin yeniden atanması süreci tamamlanmak üzere. Basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ismi vermedi ancak, "O süreç tamamlandı diyebilirim" dedi. Kalın, "Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgili vakti geldiğinde gerekli açıklamayı yapacaktır. Zannediyorum bir hafta, on gün içerisinde büyükelçilerin karşılıklı olarak atanması süreci de tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Normalleşme adımlarının atılmasının ardından Türkiye ile İsrail arasında bakanlar düzeyinde ilk temas da sağlanmıştı. Enerji Bakanı Berat Albayrak, İstanbul’a gelen İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile bir araya gelmişti. Görüşmede İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması ele alınmıştı. Türkiye’nin Gazze ve Cenin’de inşa edeceği iki elektrik santrali de görüşme gündemindeydi.

 

Kaynak : Al Jazeera

Yorumlar