BDS Hareketi Türkiye ve Siyonist İsrail Enerji Bakanlarının Görüşmesini Eleştirdi

Türkiye ve İsrail arasında Filistin halkının gazına dair yapılan anlaşmanın ardından açıklamada bulunan BDS hareketi 'Görüşmenin amacı, çalınan Filistin gazının nasıl yağmalanacağıdır' dedi. 

Görüntülenme: 1376 Tarih: 15 Ekim 2016 19:34
BDS Hareketi Türkiye ve Siyonist İsrail Enerji Bakanlarının Görüşmesini Eleştirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz dün 23. Dünya Enerji Kongresi’nin düzenlendiği İstanbul Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Bu görüşme 2010’daki Mavi Marmara saldırısından sonra Türkiye ve İsrail arasında bakanlar düzeyinde yapılan ilk görüşme oldu. Görüşmenin ardından BDS Türkiye açıklamada bulundu.

BDS Türkiye yaptığı açıklamada, 'İsrail’in doğalgazı' denilen şeyin aslında Filistin halkının olduğunu ve işgal devleti İsrail’in, on yıllardan beri Filistin’in doğalgazını ve diğer doğal kaynaklarını sistematik olarak yağmaladığını belirtti.

Türkiye ve İsrail arasındaki 'normalleşme' anlaşması ile Gazze ablukasının vadedildiği gibi hafiflemediğini, Filistinlilere uygulanan zulmün son bulmadığını vurglayan BDS Türkiye, 'Bu anlaşma ile Gazze ablukası, Türkiye tarafından meşrulaştırıldı' dedi.

Albayrak ve Steinitz görüşmesiyle de Filistin doğalgazının yağmalanması sürecinin resmi olarak başladığını belirten BDS Türkiye, Türkiye’nin bu anlaşmayla İsrail’in suç ortağı olduğunu ifade etti.

Boykot çağrısını yineleyen BDS Türkiye, 'İşgalci İsrail’le ‘normalleşme’yi reddediyoruz, Filistin halkı ile gerçek bir dayanışma için İsrail’in ekonomik, diplomatik, askeri, akademik ve kültürel alanlarda boykot edilmesi çağrımızı yineliyoruz' dedi.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar