Ziya El-Beşiti Suikastında Mossad Şüphesi

Kazakistan’da yaşayan Filistinlilerin önde gelen şahsiyetlerinden ve ülkedeki Filistinlileri toparlayan kişi olarak bilinen Ziya El-Beşiti'nin Almata şehrinde ikamet ettiği binaya girerken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.  

Görüntülenme: 1192 Tarih: 15 Ekim 2016 22:29
 Ziya El-Beşiti Suikastında Mossad Şüphesi

Kazakistan'daki Filistin Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, El-Beşiti’nin sıfır mesafeden vurulduğu, kalbine yakın yerden kurşun yiyen Filistinlinin 15 dakika sonra hayatını kaybettiği ifade edildi.

El-Beşiti için taziyelerini bildiren Filistin Büyükelçisi Muntasır Ebu Zeyd, El-Beşiti’nin Almata’daki Filistinlilerin önde gelenlerinden ve onları organize eden kişi olduğunu hatırlatarak, yapılan menfur saldırıyı takip ettiklerini, bu konuda güvenlik güçleriyle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Kazakistan vatandaşıyla evli El-Beşiti'nin iki çocuk babası olduğu bildirildi.

Karanlık eller tarafından katledilen Filistinlilerin daha sonra Siyonist cinayet şebekesi Mossad tarafından öldürüldükleri ortaya çıkıyor. Geçen sene Bulganistan’ın başkenti Sofya'daki Filistin Büyükelçiliği içinde elçiliğe sığınan Fetih eski liderlerinden Ömer En-Nayif elçilik çalışanların yardımıyla katledilmişti.

fiem

Yorumlar