Siyonist Rejim: Abbas’ın Talebiyle Gazze Kuşatmasını Ağırlaştırdık

İşgal radyosunun haberine göre Siyonist işgal hükümeti Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın önerisi ve talebi üzerine iki hafta önce Gazze ablukasını ağırlaştırmak için karar aldı.  

Görüntülenme: 1675 Tarih: 15 Ekim 2016 10:47
Siyonist Rejim: Abbas’ın Talebiyle Gazze Kuşatmasını Ağırlaştırdık

İşgal radyosu verdiği haberde, yine Abbas’ın talebi üzerine Gazze’deki ailelere yardım etmeyi adet edinen Celile Dahlan’ın da Gazze’ye girmesine izin verilmediğini belirtti.

İşgal hükümetindeki kaynaklara dayanarak bilgi veren işgal radyosu, Siyonist yetkililerin Mahmud Abbas’ın konumu ve koltuğu hakkında ciddi endişeler duyduklarını, bunun için de Gazze ve Batı Yaka’da konumunu ve gücünü desteklemek için gereken her türlü adımı atacaklarını ifade etti.

Radyoya konuşan Siyonist iç istihbarat birimi Şabak subaylarından biri şu bilgiyi verdi:

“Birkaç gün önce Erez Kapısı'nda Gazze’de ikamet eden Fetih lideri Ahmed Hıls ile birkaç kez görüştük. Abbas’ın doğrudan ve acil görüşme talebi üzerine Hıls’ın Ramallah’a geçip Abbas ile görüşmesine kolaylık sağladık.”

Radyo, Abbas’ı Fetih eski liderlerinden yardım istemeye iten sebebin Hamas hareketinin belediye seçimleri sürecinde Fetih listelerini çoğu yerde safdışı bırakması, süreçte ortaya çıkan Fetih içi ihtilaf ile Dahlan taraftarlarının Gazze’de Abbas aleyhinde gösteri düzenleyip posterlerini yakmaları olduğunu iddia etti.

fiem

Yorumlar