Siyonist Güçler Nablus’ta Zeytin Toplayan Filistinlilere Saldırdı

Zeytin hasadı mevsiminin başlamasıyla Siyonist işgal güçleriyle yerleşimcilerin saldırıları da artarken, işgal güçleri bugün öğleden sonra Batı Yaka’nın kuzeyine düşen Nablus şehrinin doğusundaki Beyt Furik beldesinde zeytin toplayan Filistinlilere saldırdı.  

Görüntülenme: 1211 Tarih: 15 Ekim 2016 00:16
Siyonist Güçler Nablus’ta Zeytin Toplayan Filistinlilere Saldırdı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren yerel kaynaklarla görgü şahitleri, Siyonist işgal güçlerinin bölgede bulunan Itamar yerleşkesi yakınlarındaki Beyt Furik beldesinde çiftçilerin bahçelerine gidip zeytin toplamalarına engel olduğunu ifade etti.

Kaynaklar devamla, belde sakinlerinin işgalcilere direnip talimatlarına kulak vermemeleri ve bahçelerine gitme konusunda ısrar etmeleri üzerine işgal askerlerinin dipçik ve sopalarla saldırıp silahla tehdit ettiğini, bunun üzerine çiftçilerin geri döndüklerini kaydetti.

Filistinlilerin en büyük geçim kaynağı olan zeytin hasadı mevsimi yaklaştığında Filistinliler ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Zeytin ağacına karşı özel bir kini olan işgal güçleriyle yerleşimciler, ağaçları kesmekte, ürünleri telef etmekte, zeytin bahçelerini ateşe vermektedirler.

fiem

Yorumlar