Iyad Er-Rıfai: Facebook'tan Filistin İçeriğinin Kaldırılmasına Karşı Koyacağız

"Facebook Filistin'i Takip Ediyor" girişimi sözcüsü Iyad Er-Rıfai, Facebook'taki Filistin sayfalarının kapatılmasına karşı koymak için güç birliği yapılması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1039 Tarih: 16 Ekim 2016 07:40
Iyad Er-Rıfai: Facebook'tan Filistin İçeriğinin Kaldırılmasına Karşı Koyacağız

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Er-Rıfai, Facebook'un Filistinlilere ait birçok sayfayı yayın ilkelerini çiğnediği için değil işgal rejimiyle ünlü sosyal paylaşım sitesi arasında varılan anlaşma gereği kapattığını bildirdi.

İsrail Adalet Bakanı Ayalet Şaked'in "Facebook, sitede Filistin’le ilgili yayınlanan içeriğe İsrail'in itirazlarının yüzde 95'ini kabul etti" dediğini hatırlatan Er-Rıfai, Facebook'un Filistin sayfalarını kapatmasına neden olan anlaşmanın maddelerinin açıklanmadığını söyledi.

"Facebook Filistin'i Takip Ediyor" girişiminin Filistin’le ilgili içeriğin engellenmesi çabalarına karşı başlatıldığını kaydeden Er-Rıfai, 30 Eylül'de başlatılan girişime sosyal paylaşım siteleri kullanıcılarından büyük destek geldiğini ifade etti.

Facebook yetkililerinin girişimi düzenleyenlerle irtibata geçerek onlarca Filistin sayfasının kapatılması nedeniyle özür dilediklerini belirten Er-Rıfai, işgal rejimiyle Facebook arasındaki gizli anlaşma iptal edilinceye ya da en azından içeriği kamuoyuna açıklanıncaya kadar girişimlerinin devam edeceğini bildirdi.

fiem

Yorumlar