Binlerce Filistinli En-Nakab'ta Siyonist Rejimin Yıkım Politikasını Protesto Etti

En-Nakab'ta Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını protesto için Yüksek Yönlendirme Komitesi'nin çağrısıyla düzenlenen gösteriye binlerce Filistinli katıldı.  

Görüntülenme: 1229 Tarih: 17 Ekim 2016 00:24
Binlerce Filistinli En-Nakab'ta Siyonist Rejimin Yıkım Politikasını Protesto Etti

Göstericiler, evlerin yıkılmasını protesto eden ve yıkım politikasına son verilmesini isteyen pankartlar taşıdı ve bölge halkının etnik temizlik planlarına karşı koyarak topraklarında kalmayı sürdüreceğini bildirdi.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinden milletvekili Taleb Ebu Arar, En-Nakab'ta yaşayan Filistinlilerin evlerinin yıkılmasının amacının En-Nakab Araplarına baskı yaparak yıkıcı planları onaylamalarını sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Ebu Arar, provokatif politikaların er ya da geç çatışmaya yol açacağını belirterek, olası gelişmelerden işgal hükümetinin sorumlu olacağını söyledi.

Milletvekili Ebu Arar, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, En-Nakab sakinlerinden her gün birçok kişinin kendisine telefon ederek işgal güçlerinin evini yıkacağını bildirdiğini, işgal hükümeti bakanlıklarının ise evlerin ruhsatsız inşa edildiklerini ileri sürdüğünü ifade etti.

Ebu Arar, işgal rejiminin En-Nakab'ta yaşayan Filistinleri zorla göç ettirerek topraklarına el koymak istediğini ve bu nedenle Filistinlere kasıtlı olarak inşaat ruhsatı vermediğini belirtti.

fiem

Yorumlar