ABD'li Senatör Hariri Suikastinin Üstündeki Perdeyi Kaldırdı

Chuck Grassley, “Politica” dergisine verdiği bir röportajda Refik Hariri suikastını İsrail’in Suud’dan aldığı yardım sayesinde gerçekleştirdiğini iddia etti. 

Görüntülenme: 1539 Tarih: 18 Ekim 2016 14:13
ABD'li Senatör Hariri Suikastinin Üstündeki Perdeyi Kaldırdı

Amerikan Kongresi’nde 11 Eylül saldırılarıyla ilgili olarak Suud’un yargılanmasına izin veren kanun tasarısı, Obama’nın tüm engelleme çabalarına rağmen gündemde kalmaya devam ediyor. Son olarak, konuyla ilgili açıklama yapan Amerikalı üst düzey isimlerden olan Senatör Chuck Grassley, Suudi Arabistan’ı açıkça Lübnan’ın eski cumhurbaşkanı Refik Hariri’ye suikast düzenlemekle suçladı.

Amerikan kongresinde eyalet temsilcisi olan, Senatoda Yargı Komitesi Başkanlığını yürüten ve Amerikalı senatörlerin önde gelenlerinden kabul edilen Chuck Grassley, “Politica” dergisine verdiği bir röportajda Refik Hariri suikastını İsrail’in Suud’dan aldığı yardım sayesinde gerçekleştirdiğini iddia etti.

82 yaşındaki senatör “Suud’un çok sayıda terör eyleminde parmağının olduğunu gösteren deliller var. Bu terör eylemlerinden biri de Hariri’ye düzenlenen suikast” ifadelerini kullandı. Suud’un ABD ve Avrupa’daki terör eylemlerini destekleme noktasında kritik rol oynadığını ifade eden Grassley, bu kanun tasarısının onaylanması için gereken neyse yapacağını, Beyaz Saray’ın muhalefetine rağmen bunu sağlayacağını söyledi.

Kanun tasarısının onaylanması halinde, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri veto edilmeksizin Suud’u yargılama hakkını elde edecekler.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar