Siyonist Güçler Batı Yaka'nın Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (18 Ekim Salı) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda birçok kişiyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 982 Tarih: 18 Ekim 2016 08:22
Siyonist Güçler Batı Yaka'nın Birçok Bölgesine Baskın Düzenledi

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka'da işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katılan üç Filistinlinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka'nın kuzeyindeki Cenin kentinde bir kişiyi, güneydeki El-Halil vilayetinde de biri Hamas üyesi iki kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Öte yandan, işgal güçlerinin dün gece Nablus vilayeti sakinlerinden Raşid Hırzallah'ı Nablus'un güneyindeki Havara kontrol noktasından geçtiği sırada gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca, Nablus'un güneyindeki Beyta beldesine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin dün gece geç saatlerde de El-Halil'deki Ebun Vadisi yakınlarında yürüyen Münzir Mansur ve Muhammed El-Kıt isimli Filistinli iki genci gözaltına aldığı belirtildi.

Bu sabah erken saatlerde Beytlahim'in güneydoğusundaki Beyt Ficar beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin Ali İsa Tagatıga'nın evinde arama yaptığı ve yeni evli oğlu Muhammed'e ait altın takılara el koyduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar