Siyonist İsrail Yılbaşından Bu Yana 960 Tesisi Yıktı

Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah, işgal yönetiminin yılbaşından bu yana Filistinlilere ait 960 tesisi yıktığını ve söz konusu tesislerin çoğunun dış finansla yapıldığını bildirdi.  

Görüntülenme: 953 Tarih: 18 Ekim 2016 02:53
Siyonist İsrail Yılbaşından Bu Yana 960 Tesisi Yıktı

El-Hamdallah, işgal rejiminin yıkım politikası devam ettiği sürece sürdürülebilir kalkınmanın mümkün olmadığını söyledi.

Hükümetinin herhangi bir icraatının uluslararası toplumun işgal rejimine baskısı olmadan hedeflerine ulaşamayacağını ifade eden El-Hamdallah, ekonomik kalkınma ve siyasi çözüm süreçlerinin birbiriyle bağlantılı olduğuna dikkat çekerek, işgalin sona erdirilmesi ve Yahudi yerleşim birimi inşasının durdurulması için Filistin Yönetimi'nin uluslararası düzeyde desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Filistin Başbakanı, sadece milli bağımsızlığın sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik gelişme fırsatları doğurabileceğini, Filistin halkının enerjisini ve imkânlarını ayağa kaldıracağını dile getirdi.

El-Hamdallah, işgal yönetiminin işgal güçlerinin kontrolündeki "C" bölgesinde yatırıma ve inşaata izin vermediğini hatırlatarak, söz konusu bölgenin Batı Yaka'nın yüzde 64'ünü teşkil ettiğini söyledi.

fiem

Yorumlar