Siyonist İşgal Rejimi: Askerleri Esir Almayı Planlayan Bir Hücreyi Çökerttik

Siyonist işgal rejimi iç istihbarat birimi Şabak, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında askerleri esir almak için plan kuran İslamî Cihad Hareketi’ne bağlı bir hücreyi çökerttiğini iddia etti.  

Görüntülenme: 1518 Tarih: 20 Ekim 2016 16:36
Siyonist İşgal Rejimi: Askerleri Esir Almayı Planlayan Bir Hücreyi Çökerttik

Şabak’a dayanarak haberi veren işgal radyosu, İslamî Cihad Hareketi’nin İsrail askerlerini öldürmek veya esir alıp esir takası anlaşmasında kullanmak için büyük bir plan kurduğunu ve planı hayata geçirmek için oluşturulan hücredeki şahısların Gazze’den geldiklerini ifade etti.

Radyo verdiği haberde ayrıca, saldırı için plan kuran ve bunun hazırlığı içinde olan, aralarında Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus’tan olan hücre lideri Mahmud Yusuf Hüseyin Ebu Taha’nın da yer aldığı dört kişinin tutuklandığını, söz konusu suçlamalarla Biri Seb’a’da mahkemeye çıkarıldıklarını kaydetti.

İşgal radyosu hücre lideri Mahmud Ebu Taha’nın işgal altındaki Filistin topraklarına ticaret izniyle geldiğini savundu.

Şabak’ın iddiasına göre, hücre esir alacağı askeri yerleştirmek için Filistin’in güneyinde kirası yüksek bir ev kiralamıştı ve esir aldıkları askeri burada muhafazaya aldıktan sonra bu askerlere karşılık Filistinli esirleri serbest bıraktırmak için pazarlık yapacaktı.

fiem

Yorumlar