Siyonist Güçler Batı Yaka’da 3 Filistinliyi Tutukladı

Filistin halkına karşı baskın ve tutuklamalara devam eden işgal güçleri Batı Yaka’da yaptıkları baskınlarda 3 kişiyi tutukladılar.  

Görüntülenme: 1178 Tarih: 21 Ekim 2016 16:47
Siyonist Güçler Batı Yaka’da 3 Filistinliyi Tutukladı

İşgalcilere ait 0404 sitesi verdiği haberde, işgal güçlerinin bugün sabah (21 Ekim Cuma) Batı Yaka’nın bazı şehirlerinde yaptıkları baskınlarda Yahudilere dönük terör çalışmaları içinde olan 3 Filistinlinin tutuklandığını duyurdu.

Haberde El-Halil, Kabatiya ve Cenin şehirlerinden birer kişinin tutuklandığına dikkat çeken site, işgal güçlerinin yapılan aramalarda Kabatiya’da M16 marka silah bulduklarını iddia etti.

El-Halil’de evine baskın yaptıkları Heysem Siyac’ı darp eden işgal güçleri, Beytlahim’de Basil El-A’rac’ı tutuklamak için girdikleri evde eşyaları kırdılar.

El-Bire’de Muhammed Es-Selamin adlı gencin evine baskın yapan işgal güçleri, ailesi önünde onu darp ettikten sonra tutukladılar.

Tutuklanan bu iki genç daha önce Siyonist hedeflere eylem hazırlığı yaptıkları gerekçesiyle Abbas güçleri tarafından tutuklanmış ve yaklaşık beş ay zindanda kalıp serbest kalmıştılar.

Kabatiya beldesine sabah erken saatlerde baskın yapıp evlere göz yaşartıcı bomba atan işgal güçleri Ahmed Subhi Zekarine’yi tutukladılar.

İşgal güçlerinin baskınlarına karşı direnen Filistinli gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullanan işgal güçleriyle gençler arasında çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi.

fiem

Yorumlar