Siyonist Güçler Batı Yaka ve Gazze Sınırında İki Kişiyi Yaraladı

Siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarında sürdürdüğü yerleşim birimi inşasını ve ırkçı ayırım duvarını protesto etmek, devam eden intifadayı desteklemek için Gazze ve Batı Yaka’da yapılan barışçıl gösterilere gerçek mermi, gözyaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldıran işgal güçleri iki kişiyi yaraladı.  

Görüntülenme: 1207 Tarih: 22 Ekim 2016 11:45
Siyonist Güçler Batı Yaka ve Gazze Sınırında İki Kişiyi Yaraladı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, dün akşama doğru Gazze sınırında yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda yapılan barışçıl gösteriye ateşle karşılık veren işgal güçleri Ömer Muhammed Arefe (54) adındaki Filistinliyi yaraladı. Yaralanan Arefe hastaneye kaldırıldı.

Diğer taraftan Batı Yaka’da El-Halil’in kuzeyinde yer alan Beyt Ummer beldesiyle, Beytlahim’in Teku’ ve işgal altındaki Kudüs’ün Er-Ram beldesinde yapılan gösterilere gözyaşartıcı bomba, ses bombası, plastik mermi ve gerçek mermilerle sert bir şekilde müdahale eden işgal güçleri onlarca kişinin etkilenmesine neden olurken, Teku’ beldesinde bir gencin yaralandığı belirtildi.

Bir çok noktada işgale, yerleşim birimi inşasına ve işgal güçlerinin hukuksuz uygulamalarına karşı haftalık barışçıl gösteriler yapılırken, işgal güçleri aşırı güç kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Yorumlar