Şeyh İkrime Sabri Siyonist Rejimin Yıktığı Evlerin Yeniden Yapılmasını Talep Etti

Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, ilgili çevre, kurum ve kuruluşlardan Kalendiya köyünde işgal güçleri tarafından evleri yıkılan Filistinlilerin yanında olmalarını ve yıkılan evleri yeniden inşa etmeye destek vermelerini istedi.  

Görüntülenme: 1233 Tarih: 22 Ekim 2016 05:16
Şeyh İkrime Sabri Siyonist Rejimin Yıktığı Evlerin Yeniden Yapılmasını Talep Etti

Köyde kurulan eylem çadırında Cuma hutbesi veren Şeyh İkrime Sabri, köyün işgalciye kolay bir lokma olmasına karşı çıkılmasını istedi.

Şeyh İkrime Sabri verdiği hutbede, “Filistinlilerin evlerini yıkma ve topraklarını gasp etme politikası işgalcinin düşmanlığı esas alan stratejisinin sonucudur. Bu stratejiye işgalcinin bütün kurum ve kuruluşları iştirak ediyor. Amaç, yerleşim politikasını kökleştirmek ve iki devlet çözümünü engellemektir”  dedi .

İşgalcinin ruhsatları olmadığı iddiasıyla Temmuz ayında 30 konutun bulunduğu 11 binayı yıkmasını protesto etmek için köy halkı eylem çadırında etkinlik yapıyor, evlerin yıkılmaması için işgalciye baskı yapılmasını istiyor ve yıkılan evlerinin yeniden yapılmasını talep ediyor.

Şeyh İkrime Sabri hutbesinde 1935 yılında Yüksek İslam Konseyi tarafından verilen ve dönemin alimleriyle Mısırlı El-Ezher alimleri ile diğer ülkelerdeki  dini merciler tarafından imzalanan fetvayı hatırlatarak Filistinlilerin topraklarına sahip çıkmalarını istedi.

1935 yılında verilen fetva, Filistin topraklarının satılmasını, düşmana satmak için simsarlık yapılmasını haram sayarken, toprağından taviz veren ve kusurlu davrananın Allah’tan uzaklaşacağını ve Müslüman cemaatten ayrılacağını bildiriyor.

fiem

Yorumlar