Filistinliler, Siyonist Lieberman'la Röportaj Yapan Kudüs Gazetesine Tepki Gösterdi

Filistin'de yayınlanan Kudüs gazetesinin İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'la röportaj yapması ve röportajın gazetede yarın yayınlanacağını duyurması Filistinliler arasında öfkeye yol açtı.  

Görüntülenme: 1238 Tarih: 23 Ekim 2016 08:54
Filistinliler, Siyonist Lieberman'la Röportaj Yapan Kudüs Gazetesine Tepki Gösterdi

Filistin'de yayınlanan yerel Kudüs gazetesi bugünkü (23 Ekim Pazar) sayısında, gazetenin Lieberman'la yaptığı röportajın yarın yayınlanacağını duyurdu.

 

Lieberman’ın röportajda iki devletli çözüm, arazi ve nüfus değişimi, İsrail'in Yahudi yerleşkelerinden vazgeçmemesi ve Gazze Şeridi'ne açılacak olası bir savaşın son savaş olacağı gibi konularda görüşlerini anlattığı ifade edildi.

 

Filistinli aktivist Muhammed Ebu Allan, Facebook'taki sayfasında yaptığı yorumda gazete yöneticilerine seslenerek, "Lieberman'ın Filistin halkına karşı siyasi ve askeri konularda görüşlerini öğrenmeye ihtiyacımız yok" dedi.

 

Mahmud Savaliha isimli Filistinli aktivist ise Gazze Şeridi'nde daha çok Filistinli öldürme tehdidinde bulunan savaş suçlusu Lieberman'la Filistinli yerel bir gazetenin röportaj yapmasının doğru olmadığını belirterek, gazeteyi röportajı yayınlamamaya ve Filistin halkından özür dilemeye davet etti.

 

En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden Şuruk El-Ahmed ise gazetenin yaptığının işgalcilerle ilişkileri normalleştirmek olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi ve gazeteyi bugünden sonra boykot ederek satın almayacağını açıkladı.

fiem

Yorumlar