Siyonist Haham Glick Yahudileri Mescid-i Aksa'ya Baskın Yapma Konusunda Kışkırtıyor

Siyonist yerleşimcileri Mescidi Aksa’ya getirmekle uğraşan ve bu konuda organizelere imza atan fanatik haham Yehuda Glick geçen iki ay içinde 3000 yerleşimcinin Mescidi Aksa’ya baskın yaptığını söyledi.  

Görüntülenme: 1470 Tarih: 24 Ekim 2016 09:00
Siyonist Haham Glick Yahudileri Mescid-i Aksa'ya Baskın Yapma Konusunda Kışkırtıyor

Heykel Dağı Temsilcileri olarak bilinen örgüt tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta 1192 kişinin Mescidi Aksa’ya girdiği ve bu sayıyla rekor kırıldığı duyuruldu.

Açıklamada, sadece geçen Perşembe günü 448 kişinin Mescidi Aksa’yı ziyaret ettiği ve yıllardan beri ilk kez bu kadar yerleşimcinin bir gün içinde Mescidi Aksa’ya girdiği ifade edildi.

Fanatik haham Yehuda Glick, Siyonist yerleşimcileri Heykel Dağı olarak isimlendirdikleri Mescidi Aksa’yı basmaya teşvik etmek, Mescidi Aksa'nın kendilerine ait olduğu mitini Siyonist topluma empoze etmek, Mescidi Aksa’nın heykelin enkazı üzerinde inşa edildiği görüşünü aşılamak için yapığı çalışma, propaganda ve tahrikleriyle biliniyor. Glick, bu çalışmaları nedeniyle 30 Ekim 2014 yılında Filistinli direnişçi Mutaz Hicazi tarafından üç kurşunla ağır yaralandı.

Eylemin ardından hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi gören Glick, birkaç ay sonra sağlığına kavuştu ve Mescidi Aksa’ya karşı tahriklerine ve çalışmalarına yeniden başladı.

fiem

Yorumlar