Mısır Refah Kapısını Sürekli Açık Tutmalı

Daha önce Gazze’ye gönderilen insani yardım koordinatörü İsam Yusuf, Mısır’dan insani yardım kafilelerinin Gazze’ye ulaşmasına izin vermesini istedi.  

Görüntülenme: 1716 Tarih: 25 Ekim 2016 03:05
Mısır Refah Kapısını Sürekli Açık Tutmalı

Yusuf bugün yaptığı basın açıklamasında, on yıldır Siyonist işgal rejiminin ablukası altında olan Gazze’nin yaşadığı sıkıntıların dünyaya ulaştırılması için uluslararası dayanışmaya ve aktivistlerin Gazze'yi ziyaret etmelerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gazze’ye Kilometrelerce Gülücük (Emyal Min’el-İbtisamat) adlı yardım kafilelerini koordine etmekle bilinen Yusuf yaptığı açıklamanın devamında, “Emyal Min’el-İbtisamat kafileleri Mısır yönetimiyle yaptığı işbirliği sonucu her aşamada ve vakitte insani yardım kafilelerini ulaştırmayı başarmıştı. En son 2016 Ramazanında yardım kafilesi göndermişti” dedi.

Rafah Kapısı'nın bir hafta açık tutulmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve buna fazlasıyla sevindiklerini belirten Yusuf, kapının bu süre içinde açık kalmasının binlerce hasta, mahsur ve ihtiyaç sahibi insanın dışarı çıkmasına imkan verdiğini ifade etti.

Yusuf yaptığı açıklamada ayrıca, 2014 yılında Kahire’de yapılan Gazze’nin Yeniden İmarı Konferansı'nın bir devamı olarak Mısır'ın da Gazze'nin yeniden imarında etkin rol almasını beklediklerini kaydetti.

FİEM

Yorumlar