Rafsancani Avusturya Parlamento Başkan Yardımcısına İsrail'in Batı Tarafından Nasıl Desteklendiğini Hatırlattı

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani, Ortadoğu bölgesindeki bir çok terörist eylemin kökeninde batılı ülkeler tarafından Siyonist rejimin oluşturulmasının yattığını söyledi. 

Görüntülenme: 1488 Tarih: 25 Ekim 2016 15:38
Rafsancani Avusturya Parlamento Başkan Yardımcısına İsrail'in Batı Tarafından Nasıl Desteklendiğini Hatırlattı

İRNA'nın bildirdiğine göre Avusturya Parlamento Başkan Yardımcısı Karl Haynes Kepof ile Tahran’da görüşen Ayetullah Rafsancani, 9 milyon Filistinlinin kaderinin belirsiz olduğunu , radikal Yahudilerden kurtulmak için onları Ortadoğu’ya getiren ve Filistinliler aleyhinde Siyonistlerin cinayetlerine sebep olan ülkelerin bu konuda köklü bir şeyler yapmaları gerektiğini söyledi.

1917 yılından beri bölgenin istikrar yüzü görmediğini ifade eden Ayetullah Rafsancani, Avrupa ülke liderlerinden Filistinlilere ait bir kampı ziyaret etmelerini ve onların durumunu yakından görmelerini istedi.

Büyük güçlerin iyi niyetlerle  bölgede huzur istemeleri durumunda İran’ın tecrübelerini onlarla paylaşmaya hazır olduğunu ifade eden Ayetullah Rafsancani, Irak, Suriye, Yemen ve Afganistan’daki durumun kaygı verici olduğunu teröristlere karşı gelebilecek ülkelerin iyi niyetle, iyi ve kötü terörist ayrımı yapmaksızın mücadele etmelerini istedi.

Avusturya Parlamento Başkan Yardımcısı Karl Haynes da ülkesinin İran 5+1 gurubu ülkeleri arasında rol üstlenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran’ın Ortadoğu bölgesine huzur ve istikrarın dönmesi için istikrar unsuru olduğunu söyledi.

parstoday

Yorumlar