Beyrut'ta Bir Üniversitenin Öğrencileri Siyonist Rejime Destek Veren Nestle'yi Protesto Etti

Beyrut'ta üniversite öğrencileri Nestle'yi boykot eylemi düzenledi: 'Siyonist destekçileri defolun gidin!' 

Görüntülenme: 1571 Tarih: 27 Ekim 2016 12:41
Beyrut'ta Bir Üniversitenin Öğrencileri Siyonist Rejime Destek Veren Nestle'yi Protesto Etti

Beyrut American Üniversitesi öğrencileri “Nestle”yi boykot eylemi düzenledi, Nestle'ye ait cafenin önünde 'Defolun Gidin' pankartı açtı.
 
Beyrut American Üniversitesi’ndeki bir grup öğrenci, üniversite yönetimine, üniversite sınırları içerisindeki “Nestle Toll House” Cafe’nin kapatılması, yerine yerel bir cafe açılması yönündeki taleplerini iletmek üzere barışçıl bir eylem düzenlediler. Öğrencilerin söz konusu cafenin kapatılmasını talep etmeleri Nestle’nin Siyonist İsrail’e verdiği destekten ve siyonist işgal rejimi ekonomisine sağladığı ekonomik katkıdan kaynaklanıyor. 
 
Bu ay başlattıkları barışçıl eylemlerini iki haftada bir olacak şekilde sürdürmeyi planlayan üniversite öğrencileri üniversite yönetiminden İsrail’e destek veren şirketlerin ürettiği hiçbir ürünün üniversite sınırları içerisine sokulmamasını talep ettiler. 
 
Protesto gösterileri esnasında “Nestle”nin boykot edilmesi ve üniversitedeki cafenin kapatılması yönünde çağrı yapan öğrenciler, Nestle’nin elde ettiği kârın tamamını işgal devletine gönderdiğini ifade ettiler. 
 
Nestle gibi İsrail’e destek veren diğer şirketler için de bu türden eylemler gerçekleştireceklerini beyan eden öğrenciler, Güney Afrika’daki Nestle fabrikalarında çocuk işçilerin çalıştırılıyor olması sebebiyle hem insan haklarını hem de Filistin davasını savunmak üzere böyle bir girişim başlattıklarını duyurdular. 
 
Üniversite öğrencilerinden biri olan Muhammed Dahruc, El-Meyadin Haber Kanalı’na yaptığı açıklamalarda, iki haftada bir Nestle Cafe’nin önünde buluşacaklarını, yaklaşık 30 civarında olan sayılarının giderek artacağına inandıklarını ifade etti ve üniversitedeki öğrenci topluluklarını bu boykotu canlandırmak üzere gösterilere destek vermeye davet etti. 
 
Üniversite yönetiminin tepkisiyle ilgili yöneltilen soruya Dahruc, yönetimin cafenin fakülte içerisinde bulunmasından dolayı maddi kazanç elde ediliyor olmasına rağmen henüz bir engellemenin yaşanmadığını, ancak taleplerine de henüz karşılık vermediğini ifade etti. 
 
“Kitkat” gibi bazı ürünlerin de boykot edilmesi gereken ürünler arasında olduğunu ifade eden Dahruc, hedeflerinin tüm bu ürünlerin boykot edilmesi olduğunu, bu anlamda girişim başlatan Avrupa ve Amerika’daki bazı okullarda başarı elde edildiğini söyledi ve “Biz Lübnan’da olmamıza rağmen bunu başaramazsak bu bizim ayıbımızdır” dedi. 
 
Gösteriye destek veren öğrencilerden biri ise özellikle Nestle’nin işgal atlındaki Filistin topraklarında fabrika kurmasından sonra harekete geçtiklerini söyledi. 
 
Üniversitedeki sosyal meselelerle ilgili dekan Şerbil Tarraf ise üniversite öğrencilerinin bu talebi sunma hakkına sahip olduklarını, ancak üniversite yönetiminin de bu talepler üzerinde çalışması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin bu taleplerini sürdürme hakkının olduğunu ifade eden dekan, yalnızca cafenin giriş-çıkışlarını engellememelerini talep etti. 
 
Gösteriye katılmayan öğrencilerden biri ise düşünsel ve ilkesel olarak bu talebi desteklediğini, ancak üniversitenin protesto gösterisi düzenlemek için uygun bir mekan olmadığını söyledi. 
 
 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar