Fetih İçindeki Kavga Suikastleri Beraberinde mi Getirecek?

Fetih örgütü içinde başlarını Filistin Yönetimi Başkanı ve Fetih örgütünün lideri Mahmud Abbas'ın ve muhalif lider Muhammed Dahlan'ın çektiği iki taraf arasındaki liderlik kavgası sokak çatışmalarından ve örgütten atmalardan sonra siyasi suikastlara doğru mu kayıyor, sorusu var.  

Görüntülenme: 883 Tarih: 29 Ekim 2016 10:32
Fetih İçindeki Kavga Suikastleri Beraberinde mi Getirecek?

Örgüt içindeki bu iki taraf arasında devam eden sürtüşme Mahmud Abbas tarafının muhalif liderleri örgütten atmasına neden oldu. Bu çerçevede Muhammed Dahlan'a yakın durdukları tahmin edilen onlarca siyasi lider örgütten çıkarıldı. Şimdiye kadarki silsilenin son halkasını ise Cihad Tamliye oluşturmuştu. Onun örgütten atılması da taraftarlarının ciddi tepkilerine ve gösteriler düzenlemelerine yol açmıştı.

Fakat son günlerde ilginç bir gelişme yaşandı. Batı Yaka'nın Nablus şehrinde Fetih örgütünün liderlerinden bazı önemli şahsiyetlere dönük cinayetler planladığı söylenen bir hücrenin yakalandığı tespit edildi.

Filistin Yönetimi'nin güvenlik organlarından basına sızdırılan bilgilere göre yakalanan hücrenin cinayet listesinde Fetih örgütünün birçok önemli liderinin ismi yer alıyor. Bunlar arasında Nablus'un eski belediye başkanı ve FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Gassan Eş-Şek'a, Fetih örgütünün Ulusal Meclis'teki üyelerinden Cemal Et-Tayravi, örgütün Devrim Komitesi Genel Sekreteri Emin Makbul gibi önemli şahsiyetler yer alıyor. 

fiem

Yorumlar