Siyonist Yerleşimciler Zeytin Ağaçlarını Tahrip Etti

Yahudi yerleşimciler bu sabah (29 Ekim Cumartesi) Batı Yaka'daki Beytlahim kentinin batısında yer alan Nahhalin beldesinde Filistinlilere ait meyveli zeytin ağaçlarını tahrip etti.  

Görüntülenme: 872 Tarih: 29 Ekim 2016 16:03
Siyonist Yerleşimciler Zeytin Ağaçlarını Tahrip Etti

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Ahmed Muhammed Funun isimli Filistinliye ait yaklaşık yirmi zeytin ağacını kestiğini, ağaçların kesildiği bölgenin Nahhalin beldesinin güneyindeki Etzion Yahudi Yerleşkesi hizasında yer aldığını söyledi.

 

Zeytin ağaçları tahrip edilen Filistinli çiftçinin oğlu Zekeriyya Funun, ağaçları kesen Yahudi yerleşimcilerin Etzion Yahudi Yerleşkesi'nden geldiklerini, zeytin toplamak üzere bu sabah bahçeye giden ailenin ağaçların kesilmiş olduğunu gördüğünü ifade etti.

 

Funun, arazilerinin sürekli olarak işgal ordusunun ve Yahudi yerleşimcilerin saldırısına maruz kaldığını belirterek, birkaç yıl önce de buldozerlerle tahrip edildiğini bildirdi.

 

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını çoğu zaman işgal güçlerinin himayesinde ve gözü önünde gerçekleştirdiği, işgal güçlerinin ise terör estiren yerleşimcilerin saldırılarını seyretmekle yetindiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar